ParaDoskonale

Iedereen kan sporten

Media en nieuws

Hier vind u foto's en video's van ParaDoskonale.

Mocht u onverhoopt beeldmateriaal vinden waar u opstaat en u heeft daar bezwaar tegen dan hoor ik dit graag. 

FOTO EN VIDEO

Amber Spruijt als eerste majorette in een rolstoel in Nederland.

NIEUWS


 25 januari 2020

vanavond hebben we een cheque mogen ontvangen van het kapellen festival uit made. dilan van der steen van trefpunt made had het idee om een benefiet te houden om 5 euro per reservering te geven aan het goede doel .ditmaal was paradoskonale uitgekozen . dylan heel erg bedankt voor de cheque en het vertrouwen.


30 oktober 2019

Gisteren was het Gala waar de prijzen uitgereikt werden van Uniek Sporten. Paradoskonale mocht een mooie cheque in ontvangst nemen uit handen van Humberto Tan. Wij zijn trots dat er eerste zijn geworden in de categorie Teams !Persbericht uniek sporten :

Uniek Sporttalenten gehuldigd in Johan Cruyff Arena Amsterdam, 29 oktober 2019 - Tijdens het Benefietdiner van Fonds Gehandicaptensport zijn de winnaars van de Uniek Sporttalent Verkiezing gehuldigd door Humberto Tan. Rolstoelbasketbaltalent Matz Brouwer, Zwemtalent Pedro Heynen en majorette-team ParaDoskonale gingen er vandoor met de titel Uniek Sporttalent 2019.  
 
Zet een streep door beperking en onderstreep talent Dit jaar droeg de Uniek Sporttalent de slogan: “Zet een streep door beperking en onderstreep talent.” In de topsport wordt altijd gekeken naar talent maar voor sporters met een handicap ligt de focus vaak op hun beperking. Daarom hebben dit jaar een aantal topsporters, zoals Olympisch kampioen Kjeld Nuis en volleybalster Laura Dijkema, zich kwetsbaar opgesteld en hun eigen beperking onthuld en hun uniek sporttalent genomineerd. In totaal zijn er 94 uniek sporttalenten genomineerd in drie verschillende categorieën. De door Laura Dijkema genomineerde Volleyballer Harm Teunissen is zelfs tweede geworden in de categorie verstandelijke beperking.  
 
Het belang van sport  Jetze Plat, Jurylid en Paralympisch kampioen vertelt waarom het zo belangrijk is om te kijken naar talent in plaats van een beperking: “Ik heb uit eigen ervaring geleerd wat sport kan doen als er eens even niet de focus op je beperking ligt, maar op je talent. Sport heeft mij letterlijk en figuurlijk onafhankelijk gemaakt en daarnaast onwijs veel vrijheid, kracht en zelfvertrouwen gegeven. Dat gun ik iedereen.” 
 
Daarnaast onderstreept ook Annelies Pleyte, Directeur Sport bij VWS, het belang van sport voor mensen met een beperking: “Sporten kan de kwaliteit van leven met een handicap vergroten. Daarnaast is het ook heel goed voor de opbouw van sociale contacten en het bevordert de integratie in de maatschappij. Veel mensen met een beperking denken dat sport niet voor hen is weggelegd, maar als ze eenmaal de weg naar het sporten hebben gevonden dan is sporten een hoogtepunt. Je hoort erbij en doet mee!” 
 
Matz verloor zijn benen, niet zijn passie voor sport Matz (11) uit Brummen is uitgeroepen tot winnaar in de categorie lichamelijke beperking. Hij verloor twee jaar geleden zijn benen aan een Streptokokken-infectie, maar dat houdt hem niet tegen om te sporten. Zo zit hij op rolstoelbasketbal en rolstoeltennis, sprint hij iedere dag op zijn handbike naar school (het liefst met een wheelie) en staat hij ‘gewoon’ met zijn stompen op een skatebord. “Dat is pas een streep door beperking zetten en talent onderstrepen. Hij is een voorbeeld voor iedereen”, aldus Jetze Plat.  
 
Pedro is autistisch en kan niet praten, maar gaat gewoon op voor zijn A-diploma Pedro (11) uit Sint Willebrord is uitgeroepen tot Uniek Sporttalent 2019 in de categorie verstandelijke beperking en heeft het afgelopen jaar al veel nieuwe dingen overwonnen. Zo heeft hij zijn diploma behaald om alleen in het diepe te zwemmen, zwom hij deze week voor het eerst met kleren aan en gaat hij dit jaar op voor zijn A-diploma. Dat hij autistisch is en spreekt via een spraakcomputer houdt hem niet tegen, via plaatjes leert hij stap voor stap nieuwe dingen, “Of mijn tweelingzus komt het even voor doen, dat werkt vaak nog het beste.” Daarnaast vertelt zijn moeder: “Door de Uniek Sporttalent Verkiezing heeft zwemvereniging “De Vrolijke Vrienden” er al 7 nieuwe leden bij, het is prachtig om te zien hoe één verkiezing iedereen met elkaar kan verbinden.” 
 
ParaDoskonale draagt titel op aan overleden Amber Majorette-team ParaDoskonale uit Made gaat ervandoor met de titel Uniek Sporttalent 2019 in de categorie Teams. Onder het motto “niets moet en alles mag” vergeten de leden van ParaDoskonale even hun beperkingen en is iedereen gelijk. ParaDoskonale is vorig jaar opgericht door Amber. Zij 
wilde net als haar zusjes en vriendinnetjes op majorette. Amber werd het boegbeeld van ParaDoskonale, maar overleed dit jaar tijdens de Uniek Sporttalent Verkiezing op 11 september. Trainster Angela vertelt aan Humberto: “Het was Ambers droom om de verkiezing te winnen, daarom dragen we de prijs op aan haar.” 
 
__________________________________________________________________________________ 
 
Noot voor de redactie Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Bregje van Grinsven via Bregje@fondsgehandicaptensport.nl of telefonisch via 0610740709 
 
Over Uniek Sporten Uniek Sporten, onderdeel van Fonds Gehandicaptensport, is de sportzoeker voor iedereen met een beperking. Op Uniek Sporten kun je eenvoudig al het unieke sportaanbod bij jou in de buurt bekijken en word je dagelijks geïnspireerd met bijzondere verhalen. Meer informatie vindt u op unieksporte.nl.  
 
Over Fonds Gehandicaptensport In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sport niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dichtbij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.  
 


18 oktober 2019 


WE HEBBEN DE FINALE GEWONNEN BIJ UNIEK SPORTEN IN DE CATEGORIE TEAMS !!!!
Hoe mooi is dit eerbetoon aan Amber die vandaag precies een maand geleden is gecremeerd.
Iedereen die gestemd heeft op ons : BEDANKT !

Zaterdag 14 september

Op woensdag 11 september is ons eerste lid, Amber Spruijt, op 13 jarige leeftijd overleden. Amber was ons eerste lid en is een tijd het gezicht geweest van Paradoskonale. Ook bij Doskonale Breda was ze de trouwste supporter. Wij gaan Amber heel erg missen. 


Maandag 24-06-2019

Gisteren was het eerste optreden van Paradoskonale. De twee dames en heer kregen heel de zaal plat ! Het was geweldig. Wij zijn in ieder geval heel trots op deze kanjers. klik hier voor het optredenDinsdag 18-06-2019

De dames en heer van Paradoskonale hebben hard getraind om een showtje te kunnen opvoeren. Aankomende zondag, 23 juni, is het zo ver. Rond 13:00 zal het eerste optreden van Paradoskonale plaatsvinden in sporthal de Scharen in Breda ! De majorettevereniging Doskonale uit Breda heeft daar dan een wedstrijd en wij mogen net voor de pauze onze kunsten laten zien. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken

Dinsdag 26-03-2019

Wij zijn gebeld ! Niets bijzonders maar Johnny de Mol heb je toch niet iedere dag aan de telefoon ! De majorettes van ParaDoskonale zijn uitgenodigd om mee te spelen in een heuse speelfilm ! Wij zoeken nog kinderen met een beperking die ook graag aan dit project mee willen doen. Het is wel kort dag want we moeten dit al op donderdag 28-03 weten aangezien de 31ste de draaidag al is ! Dus wil je mee doen BEL,MAIL, STUUR EEN SNELLE POSTDUIF of kom vanavond even langs bij de training in de Amerhal in Made tussen 18:00 en 19:00
http://dramastrada.nl/theater-onbeperkt-2/


Zaterdag 23-03-2019
Vandaag staan we met een kraampje bij de Albert Heijn in Made om paaseitjes te verkopen. Komt u ook langs ?
Twan van Meel en alle medewerkers van de Albert Heijn : Bedankt ! 


Zondag 19-07-2018

Dinsdag 4 september gaan we weer beginnen met lessen, Kom ook eens gratis uitproberen of je het leuk vind !


Donderdag 28-06-2018

Aankomende zondag ( 1 juli ) Staan we op Bruisend Made, U vind ons op Den Deel. Komt u ook langs voor informatie of een praatje ? 


Dinsdag 19-06-2018

Na weer een gezellige inloopavond gaan we in September beginnen met de lessen. Ben je nieuwsgierig en wil je het ook wel eens proberen dan mag je met de lessen natuurlijk gewoon ook eens langskomen, Dagen en tijden zijn nog niet bekend maar hou de website in de gaten voor deze informatie of stuur een mailtje en dan laten we je het zo snel mogelijk weten.


Woensdag 05-06-2018

We zijn op omroep Brabant ! Klik kier om te kijken.


Vanavond de opening gehad van ParaDoskonale, we zijn nu officieel van start ! Angela, Rianne en Amber zijn geïnterviewd door Omroep Brabant, zowel voor op TV als op de radio, kijkopdrimmelen was erbij en ook wethouder Harry Bakker van de gemeente Drimmelen. Ballondecoratie Made  heeft voor mooie ballonnen gezorgd en de gastvrijheid van de Amerhal in Made was ook geweldig, deze sporthal is erg goed om ook met een rolstoel in te kunnen. Angela heeft met de eerste twee leden alvast wat geoefend en iedereen was enthousiast. Een paar jongedames van Doskonale hebben ook nog een uitvoering gegeven en de sfeer zat er goed in. Dus als je nog twijfelde, kom volgende week dinsdag ook langs ! We zijn er dan weer van 17:30 tot 18:30 en je mag zo binnenlopen en meedoen. 

 


Dinsdag 05-06-2018

Vanavond de opening van PareDoskonale. Kom je ook kijken of het wat voor je is om 17:30 ? Je bent van harte welkom. 

Zaterdag 26-05-2018

Amber staat in de krant ! 


Woensdag 23-05-2018

Amber,Angela en Rianne zijn geïnterviewd voor dagblad BNdeStem ! Hou de krant en de site van BNdeStem in de gaten !

Inloopdagen ParaDoskonale 5,12 en 19 juni 2018