ParaDoskonale

Iedereen kan sporten

Wie kunnen er meedoen ?

 Paradoskonale is bedoeld voor kinderen met een beperking. Gewoon even lekker bezig zijn.

Het maakt niet uit wat voor beperking je hebt, bij ons is iedereen gelijk !

Omdat we met kinderen werken die een beperking hebben zijn er ook medisch geschoolde vrijwilligers aanwezig op de trainingsavonden. 

Heb je geen handicap maar lijkt majorette toch ook iets voor jou ? Dan is Doskonale misschien iets voor jou, ook over deze vereniging kunnen wij je uiteraard alle informatie geven.


Wat is Majorette nou eigenlijk ?

  

Wat is majoretten?

 

Majorette is een combinatie van dansen,ballet en twirlen op muziek

Twirlen is het draaien met de baton(Stok).

Showdans is het maken van een show op moderne of klassieke muziek. Hier heb je zelf de keuze in. De meeste trainsters kijken dan naar het thema van hun show en gaan daar hun muziek bij zoeken. Ballet is het rekken en strekken van de spieren. Dit zijn ook echte ballettechnieken die een ballerina ook maakt. Wij dansen dan niet op spitzen, maar wel op speciale schoenen, zodat we ongeveer dezelfde bewegingen kunnen maken als een echte balletdanser(es)..

Wat is een ‘baton’?

Een baton is een ijzeren staaf met twee knoppen eraan. De staaf wordt een shaft genoemd. En de knoppen die eraan zitten worden allebei anders genoemd. De kleine knop heet de tip en de grote knop heet de bal. Ook zitten er streepjes op de shaft, die worden inkepingen genoemd. En in het geheel wordt het dus een baton genoemd.

Wat zijn pompons?

Een pompon is een voorwerp met een handvat en daar zitten sliertjes aan.

Je hebt de sliertjes in verschillende kleuren

Wat kan je doen met pompons?

Met pompons kan je ook gewoon showtjes maken.

Je kan het bv met een optocht een straat show van maken of in een show verwerken zodat je niet de gehele show alleen baton hebt.